Over mij Hans Nijmegen

Ik ben Hans, woon in Nijmegen en ben behept met het verzamelaar virus.

Spullen die ik verzamel, zijn hoofdzakelijk van technische aard en nogal divers.

Deze site is vooral een oefening in WordPress omdat ik daar een cursus voor doe.

Als verzamelaar van diverse aan techniek gerelateerde objecten heb ik door de jaren een grote verzameling spullen bij elkaar geharkt.

Onderstaande opsomming geeft een beetje een beeld wat dat dan zoal is.

tweewielers TweewielersComputers Computersboeken BoekenOlympus C1400 Camera’s
Als je op de plaatjes klikt, kom je op mijn favoriete gerelateerde websites

Niet alles kan blijven, het wordt simpelweg teveel.

Contact kan via facebook of mail op deze site.

Sommige artikelen gaan in de verkoop op Marktplaats, niet alles wat ik presenteer is ook te koop.

Daarom deze site, ik bied hier tweewielers en onderdelen, boeken, computers en randapparatuur, diverse curiosa en oude digitale camera’s en toebehoren aan.

Verder zal ik hier nieuwe aanwinsten en vorderingen in reparatie en soms restauratie laten zien.

Veel plezier!

Hans uit nijmegen, verzamelaar

Een verzamelstoornis, naar het Engels ook wel hoarding genoemd, is een psychiatrische aandoening die volgens de DSM-5 behoort tot het obsessieve-compulsieve spectrum. Er is sprake van persisterende moeilijkheden met het bijeenbrengen en weggooien van bezittingen.

  1. Ik heb dus persisterende moeite om bezittingen weg te doen of er afstand van te nemen, ongeacht de werkelijke waarde, dus prijzen die ik vraag zijn belangrijk om er afstand van te kunnen doen.
  2. Deze moeite komt voort uit een sterk gevoelde behoefte om bepaalde voorwerpen te bewaren, en uit de lijdensdruk die gepaard gaat met het wegdoen van deze voorwerpen. Verkoop is ook altijd met bloedend hart.

Fun fact:

de Rat

Hamster Hans Nijmegen over mij

De rat is bij uitstek kampioen hamsteren. Want deze allesetende opportunist verzamelt en bewaart niet alleen voedsel. Woont de rat in de buurt van mensen dan is de kans groot dat hij met allerlei dingen aan de haal gaat die niet te zwaar voor hem zijn om te dragen en waar hij lekker op kan kauwen. Dit kunnen spullen zijn van hout, plastic of rubber. Met wc papier, tissue en stof maakt hij zijn nest lekker zacht en warm. Zijn verzameldrift neemt toe met zijn leeftijd. Het meest bijzondere is dat zijn verzamelwoede pathologisch gereguleerd wordt doordat hij bij het hamsteren dopamine aanmaakt. Hij krijgt namelijk een lekker gevoel tijdens het verzamelen.